Mungkinkah ::

segala kesedihan akan di akhiri dengan kegembiraan
segala penderitaan di akhiri dengan kebahagiaan
segala kejahatan diakhiri dengan kebaikan ??

Carian anda??

Mengenaliku..

Aku dilahirkan oleh ibundaku di Ipoh, Perak. Oleh kerana ayahandaku telah bersara dari pekerjaannya lantas kami pun kembali ke Kedah.. Di negeri jelapang padi inilah aku membesar sebagai pu3. Aku tidak kesunyian kerana mempunyai kakak dan abang. Mahligai ibunda dan ayahandalah tempat yang teristimewa dan banyak kenangannya.

Kini pu3 telah dewasa dan telah mempunyai 4 cahaya mata. Seorang 2 puteri dan 2 putera. Namun Allah lebih menyayangi puteraku. Kini tinggallah aku bersama 2 puteri dan seorang putera. Aku kini menetap di Kedah di negeri tempat aku membesar..

Anakku yang sulung kini berumur 8 tahun, bijak, petah berkata-kata dan pemalu. Anakkku yang kedua berumur 6 tahun, aktif, pintar dan nakal. Anakku yang keempat pula masih kecil lagi baru berumur 6 bulan. Tanpa kehadiran mereka pasti suramlah hidup ini.

Buat kalian, terima kasih kerana sudi melawatku di blog yang tak seberapa ini. Blog ini hanya mengisahkan suka dukaku dan anak-anak.. Sekadar luahan rasa..

Tuesday, September 1, 2009

"Setiap manusia yang dilahirkan merupakan khalifah di muka bumi Allah. Walau dalam apa sekali pun bentuk dia dilahirkan, setiap seorang itu mempunyai peranannya tersendiri. Hatta orang yang tidak sempurna di mata kita sekalipun, mereka masih membawa 'perubahan' ke dalam orang yang berada di sekelilingnya. Andai bayi yang dikandung kamu pergi dahulu, anggaplah dia belum bersedia untuk memikul tanggungjawab menjadi khalifah di muka bumi Allah SWT. Andai dia hadir dalam keadaan tidak sesempurna kita, pasti ada kisah yang akan dibawanya yang memberi satu perspektif baru kepada kita. Itulah lebihnya dia. Dan dia juga akan menjadi jalan ibadah buat kita.. " Thanks jiey